Krim policija upala u Bayern. Sumnja se na pranje novca za oligarha teškog 14 milijardi dolara

0
Radiosarajevo.ba
Krim policija upala u Bayern. Sumnja se na pranje novca za oligarha teškog 14 milijardi dolara
Foto: EPA - EFE / Bayern vs PSG

Inspektori savezne kriminalističke policije u utorak su upali na Allianz Arenu u Münchenu i pretresli klupske prostorije, glasi dramatična vijest koju je večeras na svom portalu objavio dnevnik Bild.

Pretražene su prostorije velebnog stadiona, kao i Bayernovu uredi, a sve u sklopu istrage zbog sumnje u pranje novca uzbekistansko-ruskog oligarha Alishera Usmanova koji prema procjenama teži 14 milijardi dolara (24,8 milijardi KM)

Bivši Bayernov predsjednik Uli Hoeness bio je u jako dobrim odnosima s Usmanovim, kojem je često poklanjao veliku količinu VIP ulaznica za različite događaje, pri čemu se posebno ističu Bayernove utakmice u Ligi prvaka.

Feđa Dudić čini čuda: Radnički sve bliže Europi, Kragujevac na nogama

Feđa Dudić čini čuda: Radnički sve bliže Europi, Kragujevac na nogama

Rezultati pretresa još nisu poznati, a inspektori su navodno dugo tražili dokaze koji bi potvrdili sumnje u pranje novca.

‘‘Ne provodimo nikakvu istragu protiv Bayerna, kao ni protiv klupskih čelnika ili članova‘‘, priopćio je Ured javnog tužitelja.

Dakle, Bayern nije osumnjičen u ovom slučaju, već bi se ljudi povezani s klubom mogli naći u ulozi svjedoka.

Inače, Hoeness je 2014. osuđen zbog utaje poreza te je zbog toga odslužio 18 mjeseci zatvorske kazne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije