Bayern do kraja sezone bez Alphonsa Daviesa

0
Hina
Bayern do kraja sezone bez Alphonsa Daviesa
FOTO: Bayern / Alphonso Davies

Minhenski Bayern službeno je obznanio kako je težu ozljedu zadnje lože zadobio njegov nogometaš Alphonso Davies, 22-godišnji kanadski reprezentativac.

Tokom vikenda Bayern je izgubio na gostovanju kod Mainza s 1:3, a na početku tog susreta, bez ikakvog duela s nekim od suparničkih igrača, Davies se ozlijedio i morao je napustiti igru. Kasnije su pretrage pokazale da je došlo do ozljede mišića zadnje lože.

Bayern službeno nije naveo kada očekuje povratak nogometaša koji je standardni član udarne momčadi, no njemački mediji pišu kako će Bavarci gotovo sigurno bez njega biti do kraja aktualne sezone.

Bravo, Bosanac: Milan Đurić postigao dva gola protiv Lazija

Bravo, Bosanac: Milan Đurić postigao dva gola protiv Lazija

Bayern se, inače od ovosezonske Lige prvaka oprostio u četvrtfinalu ispadanjem od Manchester Cityja. Ispao je i u DFB Pokalu, a ostaje mu tek žestoka borba s Borussijom iz Dortmunda za naslov prvaka Bundeslige.

Pet kola prije kraja Borussia na vrhu ljestvice ima bod više od Bayerna. Tokom ove sezone Davies je postigao jedan prvenstveni pogodak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije