Kraj sezone za jednog od najboljih skijaša svijeta

0
Radiosarajevo.ba
Kraj sezone za jednog od najboljih skijaša svijeta
Foto: EPA - EFE / Alexis Pinturault

Francuz Alexis Pinturault teško je povrijedio koljeno prilikom pada tokom superveleslaloma u Wengenu i za njega je ova sezona završila, objavio je Francuski skijaški savez (FFS).

Pinturault je pokidao prednje križne ligamente lijevog koljena. Helikopterom je prevezen u najbližu bolnicu, odakle će biti prevezen u domovinu, gdje će biti obavljene daljnje pretrage i operacija.

"Doživio je rupturu prednjih križnih ligamenata u lijevom koljenu. Njegova sezona je gotova", objavio je FFS.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Pinturault je u karijeri izborio 34 pobjede u Svjetskom kupu, a prije tri godine je bio i ukupni pobjednik Svjetskog kupa. Ove je sezone odustao od slaloma i posvetio se treninzima brzih disciplina.

Trenutno se nalazi na 12. mjestu u ukupnom poretku.

"Vidio sam Alexisov pad, nikad nije lako vidjeti ovo što se događa prijatelju. Ovaj pad ostavio je neke posljedice i na mene. Prije starta sam si rekao: skijaj dobro, ali nemoj riskirati sve", izjavio je za AFP Marco Odermatt, pobjednik spusta u četvrtak i drugoplasirani u superveleslalomu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije