Kostić: Moramo i možemo bolje; Kolar: Duel dvije slabe ekipe

Radiosarajevo.ba
Kostić: Moramo i možemo bolje; Kolar: Duel dvije slabe ekipe
Fudbalski klub Željezničar danas je na stadionu Otoka u drugom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine slavio protiv Olimpica rezultatom 2:0. Golove su postigli Ivan Lendrić i Matteo Boccaccini.

Nakon utakmice prisutnim predstavnicima medija obratili su se treneri dva tima, Faik Kolar i Miloš Kostić.

"Kao što sam najavljivao ove sedmice, utakmica je psihološki bila jako teška. Noge su bile teške i nismo mogli da razvijemo igru kakvu smo priželjkivali. U drugom poluvremenu smo igrali bolje, ali moramo i možemo mi to mnogo bolje. Moramo podići igru i realizaciju na viši nivo", rekao je Kostić i dodao:

"Blagojević je igrao na krilu, jer smo željeli da imamo veću kontrolu lopte. Nije to njegova prirodna pozicija, ali imamo mnogo problema sa sastavom. Mislim da je Blagi dao odličan doprinos. Trudim se da na terenu igra ekipa koja može da napravi rezultat. Igrače dijelimo na one koji mogu odgovoriti zadacima, a ne na stare i mlade", dodaje Kostić.

"Želio bih čestitati Željezničaru na pobjedi i korektnoj igri. Od dvije slabe ekipe, manje slaba je pobijedila. Sudijske odluke ne želim da komentarišem. Primili smo golove naivno. Željezničar je imao još prilika, ali je kod nas u ekipi bilo dosta problema na nekim pozicijama i pobjeda Željezničara nije iznenađenje. Ne treba očekivati lepršavu igru od ove ekipe i da će to u narednom periodu biti bolje", istakao je Kolar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije