Kostić i Fatić treniraju s juniorima Slobode

Fena
Kostić i Fatić treniraju s juniorima Slobode
/ Fena
Doskorašnji prvi pomoćnik šefa stručnog štaba Slobode Nedim Omerović od 14. januara preuzeo je rad s juniorima ekipe s Tušnja.

Njima, kao i seniorima, za mjesec dana počinje drugi dio prvenstva u Premijer ligi BiH, te se radi s puno ozbiljnosti i pažnje.

"Unatoč teškim vremenskim prilikama, radimo svaki dan i za sada sam veoma zadovoljan ozbiljnošću s kojima mladi igrači treniraju", kazao je Feni trener Omerović.

Među juniorima su i dva "kažnjenika", Ivan Kostić i Ivan Fatić, koji nisu otputovali s prvom ekipom Slobode na pripreme u Međugorje.

Njima je naloženo da treniraju s nadama Slobode sve dok su u klubu, odnosno dok s upravom ne riješe svoj trenutni status.

"Ne ulazim u razloge njihovog spora s klubom, ali moram reći da treniraju punom snagom i da izvršavaju sve što se od njih traže. Bit će za njih veliki minus ako prvenstvo počne, a oni ne budu igrali za prvu ekipu, bilo Slobode ili nekog drugog tima. Zato im savjetujem da se i sami potrude da što prije nađu rješenje koje je prihvatljivo i za njih i za Slobodu", napominje novi trener tuzlanskih juniora.

Uprava Slobode tvrdi da su sve obaveze prema Fatiću i Kostiću izmirene, dok oni tvrde da nisu primili sav novac koji im je obećan dok je predsjednik kluba bio Azmir Husić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije