Umjesto u Ulcinj Sloboda na pripreme ide u Antaliju

Fena
Umjesto u Ulcinj Sloboda na pripreme ide u Antaliju
Radiosarajevo.ba / Arhiv
Fudbaleri Slobode glavni dio priprema za drugi dio prvenstva obavit će u Antaliji, a ne u Ulcinju, kako je prvobitno planirano, rekao je Feni predsjednik UO tuzlanskog kluba Senad Mujkanović.

Kazao je da su smještajni uvjeti u ulcinjskim hotelima zadovoljavajući, ali da nisu i nogometni tereni.

"Uvjeti kakve imamo u Međugorju su izvanredni, tako da smo odlučili tražiti približan nivo i za drugi dio priprema. Odlučili smo se za Antaliju, danas smo već uplatili novac agenciji za avionske karte. Putujemo trećeg, a vraćamo se u Tuzlu 16. februara", kaže Mujkanović.

Doći će do promjene plana rada, jer je trener Vlado Jagodić predvidio da će ekipa do početka proljetnog dijela prvenstva odigrati pet utakmica.

Najmanje dva prijašnja termina su otpala i stručni štab će utvrditi nove za kontrolne utakmice. S tim u vezi nije još poznato s kim će Sloboda igrati pripremne utakmice.

Otpao je i dogovoreni duel sa ekipom Novog Pazara (10. februar), ali iz tog kluba na probu Crveno-crnima došao je Almedin Zilkić (20), igrač koji je bio registrovan i za Vojvodinu, te Goricu.

Prema informacijama iz tabora Slobode, Zilkić će na probi biti nekoliko dana. Trenera Jagodića primarno zanima u kakvoj je ovaj igrač formi i može li nadoknaditi sve što su Tuzlaci do sada uradili u pripremnom razdoblju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije