Kostić: Ambicije nisu upitne, moramo pobijediti ako idemo na titulu

Radiosarajevo.ba
Kostić: Ambicije nisu upitne, moramo pobijediti ako idemo na titulu
Fudbalski klub Željezničar u subotu će na stadionu Otoka u drugom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine odmjeriti snage s Fudbalskim klubom Olimpic. Uoči utakmice s Vukovima Miloš Kostić je istaknuo da je pobjeda imperativ.

"Poznajem ekipu Olimpica, znam da su značajno promijenili sastav u odnosu na prošlu sezonu, ali i da će biti promjena u odnosu na susret u prvom kolu sezone. Rezultat protiv Slobode nas ne smije zavarati, iako je Sloboda slavila s visokih 3-0, Olimpic je pokazao da ima načina da zaprijeti snažnijim protivnicima. Posebno su opasni u tranziciji, jer su protiv Slobode imali nekoliko sjajnih kontranapada i mogli su postići pogodak. I pored toga, naše ambicije ne smiju biti upitne. Ovo neće biti rutinska pobjeda, ali mi želimo osvojiti titulu i protiv Olimpica moramo ići na pobjedu", rekao je Kostić.

Mnogo se govorilo o prvih 11 koje je Kostić izveo na teren u sarajevskom derbiju, ipak za trenera Željezničara u tom sastavu nema ništa iznenađujuće.

"“Sastav je možda bio iznenađujući vama, jer niste duboko involvirani u sam proces planiranja utakmica. Mi smo morali voditi računa i o ekipi Sarajeva, koja ima dosta visokih igrača, samim tim i tu smo dimenziju morali planirati u našem početnom sastavu. Radili smo naporno pred utakmicu, a mislim da smo u prvih pola sata dok smo imali 11 igrača mi kontrolisali utakmicu, a ne oni. Nakon što smo dobili crveni karton, morali smo praviti taktičke promjene, ali mislim da smo i dalje dobro parirali Sarajevu", istaknuo je Kostić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije