Kosovo će uložiti žalbu zbog majica igrača Srbije

4
Radiosarajevo.ba
Kosovo će uložiti žalbu zbog majica igrača Srbije
FOTO: Screenshot / Nemanja Radonjić, Stefan Mitrović i Dušan Vlahović

Zbog nacionalističkih simbola i natpisa na majicama igrača Srbije tokom proslave pobjede u Portugalu, Nogometni savez Kosova najavio je da će uputiti žalbu UEFA-i.

Srbijanski reprezentativci Nemanja Radonjić, Stefan Mitrović i Dušan Vlahović nakon pobjede protiv Portugala, fotografisali su se sa tri podignuta prsta, a na majicama koje su nosili Radonjić i Vlahović bile su ispisane riječi "Veseli se srpski rode".

Navedeni stihovi su iz pjesme u kojoj se spominje Kosovo, autorice Danice Crnogorčević.

Akcija Black Tie 2: Elmedin Konaković reagirao na informaciju da je 20 osoba pušteno na slobodu

Akcija Black Tie 2: Elmedin Konaković reagirao na informaciju da je 20 osoba pušteno na slobodu

"FFK će uložiti žalbu UEFA-i zbog poteza srbijasnkih nogometaša, koji su se nakon utakmice sa Portugalom pojavili u dresovima sa iredentističkim i nacionalističkim natpisom", navodi se u saopćenju Nogometnog saveza Kosova.

"U pjesmi se pominju gradovi u dvije susjedne države Srbije, Prizren na Kosovu i Rumija u Crnoj Gori i to je neprihvatljivo.

Takva provokacija i nacionalistička gestikulacija nije u skladu sa evropskim vrijednostima, ali je samo dio srpskih šovinističkih i osvajačkih snova i misli", navodi se u dodatnom pojašnjenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije