Konyaspor savladao Galatasaray, nastupila tri reprezentativca BiH

0
Radiosarajevo.ba
Konyaspor savladao Galatasaray, nastupila tri reprezentativca BiH

Konyaspor je ostvario veliku pobjedu u sklopu 17. kola Superlige Turske, savladan je moćni Galatasaray sa 4:3.

Na stadionu u Konji poveo je domaćin pred kraj prvog poluvremena, dobru akciju krunisao je Erdon Daci. Međutim, u nadoknadi poluvremena Mbaye Diagne uspio je izjednačiti.

Čim je počeo drugi dio susreta, ponovo je Daci na sceni – 2:1. Zatim je u 77. minuti dosuđen jedanaesterac koji je iz drugog pokušaja Diagne pretvorio u pogodak za 2:2. Prethodno je naš Ibrahim Šehić, koji je danas nosio kapitensku traku, odbranio prvi njegov šut sa bijele tačke, ali sudija je naložio da se izvođenje ponovi.

Osam minuta prije kraja novi penal, ali ovog puta za Konyaspor. Rezervista Ugur Demirok pogađa za 3:2, a zatim Artem Kravets u nadoknadi postiže još jedan gol za domaćine. Tračak nade u petoj minuti sudijskog vremena donio je Caglayan pogotkom za 4:3, ali to je bilo sve.

Konyaspor je tako postao prvi tim koji je ove sezone u Superligi utrpao četiri gola Galatasarayu.

U utakmici su nastupila tri bh. reprezentativca koja nose dres Konyaspora. Šehić je odigrao cijeli meč, dok je Denija Miloševića u 58. minuti zamijenio Amir Hadžiahmetović, piše scsport.ba.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije