Komitet za takmičenje potvrdio: Evo kad se igra sarajevski derbi

0
Radiosarajevo.ba
Komitet za takmičenje potvrdio: Evo kad se igra sarajevski derbi
Foto: NFSBiH / Nogometni savez BiH

Najveća utakmica bh. nogometa između Željezničara i Sarajeva igrat će se 1. marta (ponedjeljak) na Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, potvrđeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Proljetni dio sezone Premijer lige BiH trebao se nastaviti za vikend 27. i 28. februara utakmicama 20. kola u kojem je najzanimljiviji sarajevski derbi, odnosno duel dvije prvoplasirane ekipe na tabeli.

Od ranije je poznato kako termine utakmica određuje vlasnici TV prava, a Komitet za takmičenje NSBiH danas je na telefonskoj sjednici donio odluku da se meč na stadionu Grbavica igra 1. marta, piše SportCentar.

Zbog ove odluke bit će pomjerene i utakmice četvrtfinala Kupa BiH koje su se trebale igrati 3. marta. Ti mečevi igrat će se 10. marta.

Osim sarajevskog derbija, u 20. kolu Premijer lige BiH još se sastaju Borac i Olimpik, Mladost i Široki Brijeg, Radnik i Velež, Sloboda i Tuzla City te Zrinjski i Krupa.

Na tabeli vodi Sarajevo koje ima čak devet bodova više u odnosu na drugoplasirani Željezničar i sigurno je da će ishod derbija s Grbavice dati odgovor hoćemo li ući u zanimljivu završnicu borbe za prvaka ili će Bordo tim već moći početi sa slavljem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije