Grabar-Kitarović priznala: Nisam se htjela suzdržati na tronu u Rusiji

Radiosarajevo.ba
Grabar-Kitarović priznala: Nisam se htjela suzdržati na tronu u Rusiji
FOTO: EPA / Kolinda Grabar Kitarović na finalu Mundijala

Uzbuđenje hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović dominiralo je na svečanoj dodjeli pehara Mundijala u Rusiji. Njene fotografije snimljene u posljednjim trenutcima Svjetskog nogometnog prvenstva 2018 postale su viralni hit. 

Nakon svega, Grabar-Kitarović obrazložila je svoje "ponašanje".

"Nisam mogla izdržati, a ne doći, bila je duga noć. Jutros nisam mogla spavati od uzbuđenja, pomiješanih osjećaja i ponosa i radosti, a malo i tuge što nismo pobijedili jer smo dosta bili bolji. To nam svi priznaju i predsjednik Macron. Falilo je malo sreće. Iznimno mi je drago što nas cijeli svijet doživljava ne čak kao moralne pobjednike, ali pobjednike koji su osvojili srca, rekla je u ponedjeljak predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na Trgu bana Jelačića u razgovoru za RTL.

Predsjednica kaže da ju je i u nedjelju ponijela atmosfera na stadionu u Moskovi, pa se nije htjela suzdržati.

"Htjela sam biti čovjekom, pokazati kako svi volimo svoju domovinu i reprezentaciju, koliko smo ponosni na njih i koliki je to bio trenutak za Hrvatsku, državu koja nije velika brojem ljudi i prostorom državnim, ali je ogroman u srcu i koja je napravila ogroman uspjeh", kazala je i dodala da je još vrjednije to što su dečki donijeli "zlato koje nosimo u srcima", prenosi N1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije