Kolar: Željezničar favorit, ali nećemo se predati

Fena
Kolar: Željezničar favorit, ali nećemo se predati
Utakmice drugog kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine na rasporedu su ovog vikenda.

Najzanimljiviji meč kola bit će odigran u nedjelju na Stadionu Asim Ferhatović Hase, gdje Sarajevo dočekuje aktuelnog prvaka BiH Zrinjski iz Mostara, a dan ranije na Otoci će se sastati gradski rivali Olimpic i Željezničar.

Vukovi su u prvom kolu deklasirani na gostovanju Slobodi u Tuzli (3:0), te ih sigurno očekuje težak meč protiv pojačane ekipe Željezničara, kojoj su nakon domaćeg remija protiv Sarajeva u derbiju prvog kola, potrebna tri boda iz ovog susreta ako želi ispuniti ovosezonske ciljeve i konkurirati za titulu.

Trener Olimpica Faik Kolar ističe da je Željezničar izraziti favorit u ovom susretu, ali da će njegova ekipa dati sve od sebe u pokušaju da osvoji bodove, te da visoki poraz protiv Slobode u prvom kolu (3:0) nije uticao na moral u svlačionici Olimpica.

"Željezničar je izraziti favorit pogotovo u ovoj sezoni u koju smo mi ušli s mladom ekipom kojoj je potrebno vremena da se uigra. Mi ćemo izaći hrabro, dat ćemo sve od sebe, a vidjet ćemo da li će to biti dovoljno za pozitivan rezultat. Nisam primijetio da je poraz u Tuzli demoralisao igrače. Mi smo u tom meču imali nekoliko odličnih šansi, a golove smo primili zbog neiskustva mladih igrača koji nisu dovoljno uigrani. Razgovaram s igračima i očekujem da će vremenom ekipa početi igrati bolje", rekao je Kolar u izjavi za Fenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije