Koeman se ovoj vijesti najviše obradovao: Pjanića traži engleski velikan

2
Radiosarajevo.ba
Koeman se ovoj vijesti najviše obradovao: Pjanića traži engleski velikan
Foto: Arhiv/EPA-EFE / Miralem Pjanić

Reprezentativac BiH, Miralem Pjanić (31), čini se da će sasvim sigurno napustiti Barcelonu na kraju sezone, a prema jutrošnjem pisanju medija u Kataloniji novi klub koji želi Pjanića je Chelsea.

Pjanić je prešao iz Juventusa u Barcelonu, u ugovoru o zamjeni sa Arthurom Melom prošlog ljeta, te iako se naš reprezentativac trudio da ostavi značajan utisak na Camp Nou-u, u samo šest od njegovih 17 nastupa u La Ligi do sada, nastupio je kao starter, piše Metro.

Za popularnog Princa od ranije postoji interesovanje Intera i Manchester Citya, a jedini problem može biti cijena koju će Barca postaviti.

Chelsea je eliminisao Real Madrid i izborio finale Lige Šampiona, a Thomas Tuchel želi ojačati ekipu za narednu sezonu u kojoj želi napasti vrh engleskog Premiershipa.

Pjanić se ne nalazi u planovima Koemana i od marta nije ubilježio nastup.

Pjanić bi Chelseovom veznom redu dodao dodatno iskustvo i kreativnost, te stoga pokušavaju saznati i procijeniti da li bi njegov dolazak bio vrijedan. Barcelona je u nezgodnoj situaciji, jer su platili 60 miliona eura za njega, i znaju da taj novac ne mogu vratiti. Prema tome, postoji veća vjerovatnoća da bi Pjanić prvo mogao otići na posudbu. Kao i Chelsea, novokrunisani prvak Serie A, Inter Milan takođe je pokazao interes. Pjanić je ranije imao više uspjeha u Seria-i A, te se Inter nada da bi mogao imati koristi od njegovog povratka u Italiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije