Bivši skaut Barcelone: Pjanić je jedna od najvećih grešaka koje sam vidio

2
Radiosarajevo.ba
Bivši skaut Barcelone: Pjanić je jedna od najvećih grešaka koje sam vidio
Foto: EPA-EFE / Miralem Pjanic / Arhiv

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić u posljednjih pet kola La Lige nije odigrao ni minute.

Ni u susretima osmine finala Lige prvaka nizozemski stručnjak Ronald Koeman nije mu ukazao pretjerano veliko povjerenje, a u dva meča protiv Paris Saint-Germaina na terenu je proveo ukupno 24 minute, piše Scsport.ba.

Zmaj je ljetos u razmjeni Juventusa i Barcelone stigao na Nou Camp, dok je u suprotnom pravcu otišao Arthur Melo, a Pjanićev dolazak u redove Blaugrane nekadašnji prvi skaut Barcelone za Brazil i Južnu Ameriku, Andre Cury, ocijenio je kao jednu od najvećih grešaka u historiji fudbala.

“To je jedna od najvećih greški koju sam vidio u svijetu fudbala. Apsurdno je. Mijenjate 23-godišnjaka koji ima platu dva miliona za 31-godišnjaka koji mora imati platu od šest miliona”, kazao je Cury, koji je deset godina bio uposlenik Barcelone, za katalonski list Sport.

Cury je potom pokušao opravdati Arthurove igre tokom boravka u redovima španskog velikana.

“Normalno je da Arthur još uvijek nije mogao pokazati šta sve zna, stigao je u klub poput Barcelone i imao povrede koje su mu ometale napredak. Prve sezone je bio pomalo zbunjen, poslije čega se usredotočio”, istakao je Cury.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije