Koeman pred gostovanje na Poljudu: U Splitu nas čeka paklena atmosfera

Anadolija
Koeman pred gostovanje na Poljudu: U Splitu nas čeka paklena atmosfera
EPA / Ronald Koeman/Arhiva
Ronald Koeman, menadžer Evertona uoči večerašnjeg gostovanja kod splitskog Hajduka najavio je da njegov tim ne dolazi da se brani, nego da će se truditi da kontroliše utakmice i ugrozi protivnički gol, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Karamele“ iz prvog susreta play-offa Lige Evrope imaju prednost od 2:0 iz prve utakmice igrane na Goodison Parku, ali će biti oslabljene jer zbog povrede ne mogu nastupiti Davy Klassen i Sandro Ramirez. Tome treba dodati da od ranije Koemanu nedostaje još nekoliko važnih igrača, a u ponedjeljak su imali jako teško gostovanje u Premier ligi kod Manchester Cityja (1:1).

Nećemo izaći na teren sa defanzivnim stavom kako bi sačuvali prednost. Naš način igre je da kontrolišemo utakmicu i da postižemo golove. Imamo lijepu prednost, ali još uvijek ima 90 minuta da se igra i biće teško. Tu su i neki povrijeđeni igrači, zbog čega nam je dodatno otežan posao, ali ćemo se boriti i dati maksimum da se plasiramo u grupnu fazu“, kazao je Koeman i nastavio:

Siguran sam da će nas dočekati paklena atmosfera u Splitu, navijači će biti malo nervozni, malo naoštreni. Znamo da će biti vatreno na tribinama, ali sve je u prvom golu, a ako u tome uspijemo, onda ćemo riješiti pitanje prolaska. Daleko smo o konačne pobjede, ali dobro je imati prednost i čistu mrežu iz prve utakmice, jer će nam to dati samopouzdanje  da budemo čvrsti pozadi.“

Revanš utakmica play-offa Lige Evrope Hajduk – Everton igraće se večeras na splitskom stadionu Poljud sa početkom u 21 sat.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije