Ko gubi ima pravo da se ljuti: Finci za poraz u Zenici okrivili VAR?!

1
Radiosarajevo.ba
Ko gubi ima pravo da se ljuti: Finci za poraz u Zenici okrivili VAR?!
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Finski selektor našao krivca za poraz

U superuzbudljivoj utakmici sinoć u Zenici, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je veliku pobjedu nad Finskom rezulatom 3:2.

Ova pobjeda je od višestrukog značaja budući da je izvojevana nakon preokreta i to protiv selekcije koja nam je proteklih godina zadala mnogo muka.

Zmajevi su odigrali najbolju partijuu mandatu selektora Peteva i sasvim zasluženo skinuli skalp opasnim Fincima.

Optužen Admir Lekić: Pretukao bivšu djevojku i zapalio vozilo njene majke u Sarajevu

Optužen Admir Lekić: Pretukao bivšu djevojku i zapalio vozilo njene majke u Sarajevu

Junak našeg tima bio je kapiten Edin Džeko. Napadač Intera je pogodio dva puta, dok je gol sa bijele tačke bio djelo Miralema Pjanića.

U izjavi poslije utakmice selektor Finske, Markku Kanerva je kazao kako je "VAR tehnologija u sinoćnjem duelu bila na strani Bosne i Hercegovine".

Ostaje nejasno šta je pod ovim mislio finski selektor budući da je drugi gol Džeke opravdano priznat, jer je golim okom bilo vidjljivo da ofsajda nije bilo u toj 29. minuti.

"Šokantan početak odmah na startu kada je dosuđen penal, sigurno je bio, nisam vidio. Vrlo dobro smo se vratili u utakmicu. Izjednačili smo i brzo poveli. A onda je VAR bio na bosanskoj strani. Sa klupe se činilo da je ofsajd, izgleda da je bio jako mali. Džeko je kvalitet za sebe", rekao je Kanerva.

Nakon četiri kola Lige nacija Finci su treći na tabeli naše grupe sa četiri osvojena boda.

Sa druge strane, naš tim na dobrom putu da se plasira u A ligu i obezbjedi učešće u play offu za plasman na Evropsko prvenstvo na koje tako dugo čekamo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije