Ko će biti nokautiran: Leverkusen ili Atletico, Manchester City ili Monaco

N. K.
Ko će biti nokautiran: Leverkusen ili Atletico, Manchester City ili Monaco
Facebook / S treninga Atletico Madrida
Nogometna Liga prvaka nastavlja se večeras susretima osmine finala, kada će Bayer u Leverkusenu dočekati Atletico Madrid, dok Manchester City igra protiv Monaca.

Pep Guardiola će večeras tražiti mnogo bolju predstavu od svojih igrača nego što je to bilo prije nekoliko dana protiv Huddersfielda.

Dvije pobjede kod kuće na Etihad stadionu bile su dovoljne za Građane da prođu dalje u osminu finala, s jednom pobjedom protiv Barcelone, dok je drugu ostvario protiv Borussije Monchengladbacha. Engleska ekipa je remizirala kod kuće i u gostima protiv Celtica, kao i protiv Borussije Monchengladbacha u gostima. Međutim, pretrpjeli su veliki poraz od Barcelone na Nou Camp.

City_Monaco_Metro.jpg - Ko će biti nokautiran: Leverkusen i Atletico, Manchester City i MonacoGuardiola je na press konferenciji u ponedjeljak rekao da će Kompany vjerovatno biti spreman za ponovljeni meč FA kupa 28. februara na Etihadu, ali da neće moći igrati protiv lidera francuskog prvenstva.

Španac je dodao i da će na dan utakmice odlučiti koji će golman stajati na golu, Claudio Bravo ili Willy Caballero.

Kada je u pitanju večerašnji protivnik, Guardiola je potcrtao da se radi o snažnoj ekipi koja je postigla više golova nego bilo koji drugi tim u ligama "petice", sa 76 pogodaka u ovoj sezoni u francuskom prvenstvu.

„Monaco je fizički spremna i snažna ekipa, bekovi igraju i na poziciji krila, a krila kao ofanzivni vezni. Imaju najbolji tim u Evropi kada je u pitanju postizanje golova. Očekuje nas težak meč“, kazao je menadžer Manchester Cityja.

Na drugoj strani, Monaco je u velikoj šansi da prekine dominaciju PSG-a u francuskoj ligi ove sezone. Trenutno su na prvoj poziciji s tri boda razlike nad PSG-om, gdje su pobijedili šest od posljednjih sedam utakmica.

Nakon što su grupnu fazu započeli pobjedom protiv Tottenhama, Leonardo Jardimova ekipa je odigrala dva remija prije nego što su pobjedom nad CSKA Moskvom i Tottenhamom ponovo na Stade Louis II prošli dalje, prije nego što su izgubili protiv Bayer Leverkusena sa 3-0.

Mogući sastavi

Man. City: Caballero; Fernandinho, Otamendi, Stones, Kolarov; Silva, Touré, De Bruyne; Sterling, Agüero, Sané.

Monaco: Subašić; Sidibé, Glik, Raggi, Mendy; Silva, Fabinho, Bakayoko, Lemar; Germain, Falcao. 

Bayer_Atletico_Twitter.jpg - Ko će biti nokautiran: Leverkusen i Atletico, Manchester City i Monaco

 

Bayer Leverkusen i Atletico Madrid će prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka odigrati na BayAreni, stadionu njemačke ekipe.

Atletico Madrid je na senzacionalan način izborio osminu finala. Završili su na prvom mjestu ispred favorita Bayerna sa 15 bodova, dok je bavarski tim imao tri boda manje. Madridski tim je imao pet pobjeda i jedan poraz.

Što se tiče Atletico Madrida, Tiago i Augusto Fernandez su povrijeđeni te sigurno neće nastupiti, dok su se Jan Oblak i Juanfran skoro vratili obavezama, tako da ne znamo da li će zaigrati. 

Domaćin u večerašnjoj utakmici, Bayer Leverkusen, kvalificirao se u osminu finala Lige prvaka kao drugoplasirana ekipa u grupi E gdje su imali deset bodova (dvije pobjede, četiri remija i nijedan poraz). Završili su iza Monaca koji je imao bod više. Međutim, savladali su Monaco sa 3-0 u posljednjoj utakmici grupne faze.

Za Bayer Leverkusen večeras neće nastupiti jedan od najboljih igrača Hakan Calhanoglu koji ima suspenziju do kraja sezone. Jonathan Tah je povrijeđen, tako da bi na njegovom mjestu mogao igrati Aleksandar Dragović u štoperskom tandemu s Omerom Toprakom. Lars Bender je pod upitnikom.

Mogući sastavi

Leverkusen: Leno; Henrichs, Toprak, Dragović, Wendell; Aránguiz, Kampl; Bellarabi, Brandt; Havertz, Hernández.

Atlético: Oblak/Moyà; Vrsaljko, Savić, Giménez, Luís; Carrasco, Gabi, Koke, Ñíguez; Griezmann, Torres.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije