Klubovi Bundeslige u zimskom prijelaznom roku potrošili 100 miliona eura

Anadolija
Klubovi Bundeslige u zimskom prijelaznom roku potrošili 100 miliona eura
Klubovi Bundeslige su u zimskom prijelaznom roku potrošili skoro 100 miliona eura, što je novi rekord ostvaren čak prije isteka roka u utorak u ponoć.

Prijašnji rekord zimskog prijelaznog roka u Bundesligi je iznosio oko 65 miliona eura, koliko je u sezoni 2014./2015. na dovođenje novih igrača potrošilo 18 elitnih klubova.

U ovom zimskom prijelaznom roku Bayer Leverkusen je Genku platio 12 miliona eura za 19-godišnjeg Jamajčanina Leona Baileya, Dortmund AIK-u za 17-godišnjeg Šveđanina Alexandera Isaka 10 miliona, a Leipzig Salzburgu za 18-godišnjeg Francuza Dayota Upamecanoa isto toliko.

Wolfsburg je za dvadesetogodišnjeg Holanđanina Riechedlyja Bazoera Ajaxu platio 12 miliona, a Hamburg Portu Algre devet miliona za 21-godišnjeg Brazilca Walacea.

U ovom prijelaznom roku najviše je igrača doveo Wolfsburg, koji je potrošio 33 miliona eura za nova pojačanja.

Aktuelni prvak Bayern Minhen u ovom prijelaznom roku nije doveo nijednog igrača.

Nakon 18. odigranih kola, lider Bundeslige je Bayern Minhen sa 45 osvojenih bodova, a prate ga RB Leipzig sa 42, Eintracht Frankfurt 32, Borussia Dortmund 31, koliko ima i petoplasirani Hoffenheim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije