Klubove iz BiH već sredinom augusta očekuju utakmice europskih kupova

Radiosarajevo.ba
Klubove iz BiH već sredinom augusta očekuju utakmice europskih kupova
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Detalj sa meča Sarajevo - Celtic

Pandemija je potpuno poremetila nogomet. Osim prinudne i poduže pauze, pa utakmica bez publike, tu je i neizvjesnost kako završiti aktuelnu, a onda i početi novu sezonu UEFA takmičenja.

Sve bi trebalo da bude poznato poslije sastanka u srijedu, 17. juna, ali se već uveliko priča da će završnice Lige prvaka i Europske lige biti igrane krajem jula i tokom augusta, a to znači da će se termini preklapati sa kvalifikacijama za narednu sezonu.

Zbog toga je, prema nezvaničnim izvorima, donijeta odluka da se umjesto dvije, igra po jedna utakmica u prve tri runde kvalifikacija, dok će u posljednjoj (play-offu), ostati isto isto kao i do sada: kod kuće i na strani.

Nezvanični datum početka borbe šampiona naše zemlje Sarajeva za plasman među elitu evropskog fudbala je 18. august, dok je drugo kolo kvalifikacija planirano za 25. august, treće za 16. septembar, a play-off za 23. i 30. septembar.

Sarajevo bi trebalo biti nositelj - undefined

PrtScr: Sarajevo bi trebalo biti nositelj

Nije, međutim, poznato da li bi se domaćinstvo određivalo žrijebom ili bi prednost imali klubovi boljeg koeficijenta. U svakom slučaju, bordo tim bi trebao biti nosilac barem u prvom pretkolu.

Isti format očekuje se i za kvalifikacije Europsku ligu, u kojima će BiH predstavljati Željezničar, Zrinjski i Borac.

U svakom slučaju, zvanična potvrda o terminima i načinu igranja prvih utakmica europskih kupova u narednoj sezoni očekuje se za dva dana, nakon sastanka Izvršnog odbora UEFA-e.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije