Klub koji se morao tražiti na Googleu dobio 27 miliona eura od bombastičnog transfera

0
Radiosarajevo.ba
Klub koji se morao tražiti na Googleu dobio 27 miliona eura od bombastičnog transfera
Foto: Sportal.rs / Indepediente del Vale

Ekvadorski vezista Moisés Caicedo postao je najskuplji igrač u historiji britanskog fudbala. Chelsea je platio 132 miliona eura (258.171.548 KM) Brightonu, pobijedio u toj trci Liverpool i dobio vrhunsko pojačanje, iako je zaista upitno da li toliko novca vrijedi.

Caicedo je prošle sezone eksplodirao pod palicom Roberta De Zerbija, tek mu je 21. godina i u Chelseau vjeruju da će sa Enzom Fernandezom da bude stub novog tima. Opet, i Brighton je sjajno prošao sa novom prodajom u plavi dio Londona poslije Marca Cucurelle (62 miliona eura - 121.262.394 KM), ali će veliki dio kolača da dobije još jedna strana.

Jesu Galebovi napravili veliku stvar, posebno što su ga doveli za pet miliona prije dvije godine, ali je možda još veći pobjednik klub Indepediente del Vale, iz grada od blizu 60.000 stanovnika.

Protestna šetnja u Sarajevu: Nezadovoljni radnici traže svoja prava

Protestna šetnja u Sarajevu: Nezadovoljni radnici traže svoja prava

Da, ipak, tamo znaju o fudbalu govori to što su pored prodaje Caiceda za pet miliona eura ubacili klauzulu da im od slijedeće prodaje pripasti 20 posto. Kada se zna cijena cjelokupnog transfera, jasno je da će Ekvadorci dobiti još nestvarnih 27 miliona eura (52 miliona eura).

I to za igrača koji je za Independiente odigrao 31 utakmicu. Inače, najveći transfer u historiji ekvadorskog fudbala je šest miliona eura (11.733.461 KM).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije