Klopp se otvorio: ‘Od svih nogometaša koje sam gledao u životu, on je definitivno najveći'

2
Radiosarajevo.ba
Klopp se otvorio: ‘Od svih nogometaša koje sam gledao u životu, on je definitivno najveći'
Foto: EPA / Jurgen Klopp

Trener Liverpoola Jurgen Klopp izjavio je kako nikada u životu nije gledao boljeg nogometaša od Lionela Messi te da je slavlje Argentinaca na SP-u sasvim zasluženo.

"Od srca čestitam Argentini na sasvim zasluženom naslovu svjetskog prvaka. Finalna utakmica u svakom je smislu bila posebna. Kada smo nakon svega vidjeli kako taj trofej slave igrači, a pogotovo njihovi navijači u domovini, onda je jasno da je prava momčad osvojila zlato. Čekali su dugo na taj naslov prvaka i stvarno sam sretan zbog njih. Ujedno imaju i najboljeg od najboljeg u svojim redovima", kazao je njemački strateg, piše Hina.

Inače, nekoliko dana ranije i veliki Kloppov rival u Premier ligi, Španjolac Josep Guardiola, trener Manchester Cityja, je izjavio kako je za njega Lionel Messi najbolji nogometaš svih vremena."

Rasterećeni Željezničar gostuje Igmanu u Konjicu i traži novu pobjedu

Rasterećeni Željezničar gostuje Igmanu u Konjicu i traži novu pobjedu

Od svih nogometaša koje sam gledao u svom životu Messi je definitivno najveći. On i danas, s 35 godina, igra nogomet na najvećoj mogućoj razini. Još uvijek takvog genijalca ne možemo otpisati, rekao je Klopp, a prenose engleski mediji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije