Klafurić: Meč na Koševu dolazi u dobrom trenutku za nas

1
Radiosarajevo.ba
Klafurić: Meč na Koševu dolazi u dobrom trenutku za nas
Foto: Agencije / Dean Klafurić

Historijat međusobnih duela Sarajeva i Veleža započeo je još pedesetih godina prošlog stoljeća. Otad su Sarajevo i Velež uznapredovali do vrha fudbala, prvo u bivšoj Jugoslaviji, a kasnije u Bosni i Hercegovini.

Danas su, također, visoko. Mostarski tim na trećem, a Sarajevo na četvrtom mjestu tabele s realnim izgledima da predstavljaju Bosnu i Hercegovinu na evropskoj sceni naredne sezone.

Upravo je takvo nastojanje važnim učinilo današnji derbi i za Sarajevo, i za Velež. Ono što Mostarcima ide u prilog je trenutna bodovna zaliha koja je značajno veća od zalihe Sarajeva.

Prevarant s osmijehom: Kako je lopov iz BiH iskoristio ljubaznost da opljačka stanovnike Njemačke?

Prevarant s osmijehom: Kako je lopov iz BiH iskoristio ljubaznost da opljačka stanovnike Njemačke?

To je jedan od derbija. Veselimo se utakmici i na Koševo dolazimo igrati svojim stilom, sa svojom filozofijom, tražeći put do pobjede. Sarajevo ima jak tim, na posljednjim utakmicama podižu formu, posebno u igri prema naprijed, a mi smo rasterećeni jer meč dolazi u dobrom trenutku za nas”, rekao je u najavi za klupsku stranicu trener Veleža Dean Klafurić.

Rođeni će ovog puta biti oslabljeni za Giorgija Guliashvilija. Također, na utakmici protiv dobojske Sloge Meridian povredu zgloba zadobio je Ante Oreč, čiji je nastup pod znakom pitanja, kao i nastup stopera Arefa Gholamija, prenosi SC sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije