Khedira: Schweinsteiger ne zaslužuje tretman kakav ima u Unitedu

Fena
Khedira: Schweinsteiger ne zaslužuje tretman kakav ima u Unitedu
FOTO: EPA / Bastian Schweinsteiger
Njemački fudbaler Sami Khedira smatra da njegov bivši reprezentativni kolega Bastian Schweinsteiger ne zaslužuje tretman koji ima u Manchester Unitedu.

Schweinsteiger je primoran da trenira s Unitedovim rezervama, nakon što mu je trener Jose Mourinho rekao da ne računa na njega u budućnosti.

Nakon što je odbio otići iz Manchestera, 32-godišnji Nijemac nije se našao na spisku igrača za predstojeću sezonu Evropske lige, prenosi Eurosport.

"Ako Mourinho ima druge planove, morate to prihvatiti. Cijela situacija je sramna, jer je Bastian igrač na kojeg sam se ja ugledao", kazao je Khedira za Die Welt.

S druge strane, dodao je, razumije klub, jer nogomet je biznis.

Khedira je kao i Schweinsteiger imao problema s povredama tokom karijere, ubilježivši samo 24 ligaška nastupa za Real Madrid u dvije sezone pod vodstvom italijanskog stručnjaka Carla Ancelottija.

Iako mu je bilo ponuđeno produženje ugovora u Madridu, Khedira je odlučio da oživi svoju karijeru u Seriji A potpisavši za Juventus.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije