Trijumf Engleza u završnici, Slovenija remizirala protiv Litvanije

Anadolija
Trijumf Engleza u završnici, Slovenija remizirala protiv Litvanije
U nedjelju su počele kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, a odigrano je pet utakmica u kojoj je derbi između Engleske i Slovačke dramatično završen, pogotkom Adama Lallane u 94. minutu.

Novi menadžer "Gordog Albiona" Sam Allardyce debitirao je pobjedom nad Slovačkom golom Liverpoolovog krila. Slovaci su posljednjih pola sata meč grupe "F" igrali sa desetoricom igrača, nakon što je Martin Škrtel zbog oštrog starta dobio drugi žuti karton.


// by goallive10

U istoj grupi Slovenija je u duelu sa Litvanjom uspjela nadoknaditi zaostatak od dva gola i na kraju izboriti remi 2:2. Golovima Fedora Cernyha u 32. i dva minuta kasnije, Vikintasa Slivke Litvanija je udvostručila prednost. Međutim, Slovenci su istu smanjili u golom Rene Krhina u 78. minutu, da bi u trećoj minuti naknadnog vremena defanzivac Bostjan Cezar pogodio i izborio bod Slovencima.

U grupi "E", Danska je također startovala uspješno, savladavši Armeniju s 1:0, golom Christiana Eriksena u 17. minuti. Kazahstan je u istoj grupi odigrao nerješeno sa Poljskom 2:2, a zanimljivo je da je na ovom meču podijeljeno čak deset žutih kartona.

U grupi C, selekcija Azerbejdžana upisala je minimalnu pobjedu protiv San Marina, golom jedinog strijelca Ruslana Gurbanova u 45. minutu.

Meč Malte i Škotske iz grupe "F" na programu je večeras u 20:45 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije