Katastrofalne vijesti za Dortmund: Bez Haalanda do kraja godine?

1
Radiosarajevo.ba
Katastrofalne vijesti za Dortmund: Bez Haalanda do kraja godine?
Foto: EPA-EFE / Haaland bi zbog povrede van terena mpogao biti oko dva mjeseca

Nakon što se nedavno povrijedio, činilo se da će prva zvijezda Borussije Dortmund Erling Haaland pauzirati nekoliko sedmica, ali stižu nove vijesti i nisu nimalo dobre.

Naime, lako je moguće da Haaland neće igrati do kraja godine! Objavio je to danas njemački list Bild, koji smatra da je to najgori scenarij, iako se u Dortmundu nadaju njegovom povratku do kraja godine.

Zaista veliki udarac za Haalanda koji igra u životnoj formi i imao je sjajan početak sezone, pošto je u šest bundesligaških nastupa dao čak devet golova, plus tri gola u Kupu Njemačke i jedan u Ligi prvaka.

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Haaland je i prošle sezone imao problema s povredom mišića, zbog čega je propustio nekoliko utakmica. Ukoliko se crne slutnje obistine, Haaland će propustiti čak 12 narednih utakmica – osam prvenstvenih, tri u Ligi prvaka i jednu u Kupu.

Između ostalog, propustit će i utakmice za Norvešku u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, dok će Robertu Lewandowskom olakšati da ponovo bude najbolji strijelac lige.

U Borussiji su upaljeni alarmi, zabrinutost je opravdana, ali koga njega bez njega se mora, prenosi portal N1

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije