Katalonci traže novo čudo protiv Stare dame, težak zadatak i za Milionere

Radiosarajevo.ba
Katalonci traže novo čudo protiv Stare dame, težak zadatak i za Milionere
Preostala dva učesnika polufinala Lige prvaka saznat ćemo večeras. Sinoć su plasman među četiri najbolje ekipe izborili madridski klubovi Real i Atletico. Svoje duel večeras će odigrati Barcelona i Juventus, te Monaco i Borussija Dortmund.

Barcelona - Juvetnus (3-0)

Barcelona se večeras na svom Camp Nou stadionu nalazi pred skoro nemogućom misijom. Međutim Katalonce nakon povratka protiv Paris Saint-Germaina niko ne smije otpisati. Nadoknadila je Barcelona protiv Francuza 0:4 iz prvog susreta, ali nogometna javnost je skeptična i ne vjeruje da to mogu ponoviti protiv talijanskog velikana Juventusa.

Kataloncima u prilog ide činjenica da u europskim utakmicama imaju 15 pobjeda u nizu na domaćem terenu. Najbolji nogometaš španske ekipe Lionel Messi postigao je 498 golova u dresu Barcelone, a protiv Juventusa će pokušati doći do brojke od 500 golova u plavo-crvenom dresu.

U Juventusu mogu biti sretni zbog činjenice da će junak Stare dame iz prvog susreta, Paulo Dybala vjerovatno biti spreman za revanš susret. Njegov nastup bio je pod znakom pitanja zbog povrede članka. Bit će ovo deveti međusobni duel dva velikana, a do sada obje ekipe imaju po tri pobjede i deset postignutih golova.

Sastavi:

Barcelona: Ter Stegen; Mascherano, Piqué, Umtiti; Rakitić, Busquets, Iniesta, Sergi Roberto; Messi, Luis Suárez, Neymar.

Izostanci: Rafinha, Aleix Vidal.

Upitni: Arda Turan, Mascherano, Mathieu.

Juventus: Buffon; Dani Alves, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro; Pjanić, Khedira; Cuadrado, Dybala, Mandžukić; Higuaín.

Izostanci: Pjaca.

Monaco - Borussia Dortmund (3-2)

Kneževi su u Monte Carlo donijeli minimalnu prednost iz Dortmunda, a postigli čak tri gola na gostujućem terenu. Junak Monaca u prvom susretu bio je mladi Francuz Kylian Mbappe, jedan od najboljih mladih nogometaša svijeta. U prilog Kneževima ide i statistika na domaćem terenu u ovoj sezoni Lige prvaka. Slavili su pet puta, a jedan duel završen je bez pobjednika.

Prvi duel odigran u Dortmundu ostao je u sjeni bombaškog napada na autobus domaćeg tima u kojem je povrijeđen defanzivac Marc Bartra. Za Monaco u ovom susretu neće igrati suspendovani Fabinho, koji je u prvom susretu promašio jedanaesterac. Nakon suspenzije u francuski tim vraća se Bakayoko. Za Nijemce bi trebao nastupiti Marco Reus koji se oporavio od povrede.

Duel je ovo dvije napadačke ekipe. Monaco je ove sezone već postigao nevjerovatnih 138 golova, dok su Milioneri došli do brojke od 97 golova. Duel odigran u Dortmundu prije sedam dana bio je i prvi međusobni duel dvije ekipe u zvaničnim utakmicama.

Sastavi:

Monaco: Subašić; Touré, Glik, Jemerson, Mendy; Bernardo Silva, Bakayoko, Moutinho, Lemar; Falcao, Mbappé.

Izostanci: Fabinho, Sidibé, Boschilia, Carrillo.

Dortmund: Bürki; Piszczek, Papastathopoulos, Bender, Schmelzer; Weigl; Dembélé, Castro, Reus, Guerreiro; Aubameyang.

Izostanci: Bartra, Götze, Schürrle.

Upitni: Durm, Rode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije