Kako se Sarajki Emi Ruvić ostvario san: Bila u Brazilu, upoznala Džeku

A. S.
Kako se Sarajki Emi Ruvić ostvario san: Bila u Brazilu, upoznala Džeku
FOTO: Radiosarajevo.ba / Džeko i simpatična Ema
Na današnji dan prije četiri godine, 15. juna 2014, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je historijski susret na Mundijalu u Brazilu.

Zmajevi su u debiju na Svjetskom prvenstvu imali čast da odigraju susret protiv nekadašnjeg prvaka svijeta, Argentine.

Susret se igrao na čuvenoj Maracani. Osim Edina Džeke, Asmira Begovića i strijelca jedinog gola za našu reprezentaciju, Vedada Ibiševića, u porazu našeg tima od 1:2 u meču kojeg do najmanjeg detalja poznaje svaki navijači, duel na legendarnom stadionu pamtit će i jedna lijepa Sarajka, Ema Ruvić.

Učenica Osnovne škole "Isak Samokovlija" u Sarajevu, tada je kao član petog razreda, imala čast da bude u pratnji naših reprezentativaca prilikom izlaska na stadion.

"Tada sam imala čast da upoznam Edina Džeku. Imala sam blagu tremu, ali me on oslobodio pričom. Uzeo me za ručicu i izveo na stadion. Bila sam presretna. osim što sam imala priliku gledati utakmicu između BiH i Argentine, to je bilo najljepših mojih pet minuta u životu", iskrena je Ema Ruvić, četiri godine nakon susreta u Rio de Janeiru, koja je te 2014. na Mundijalu predstavljala Bosnu i Hercegovinu.

Prošle su tačno četiri godine: Debi Zmajeva u Brazilu, kako je bilo lijepo

Simpatična Ema ovih dana završava deveti razred u ovoj poznatoj sarajevskoj školi. Osim Džeke na Mundijalu je imala priliku upoznati i selektora Safeta Sušića i stijelca historijskog gola Vedada Ibiševića.

Džeko i simpatična Ema - undefined

Džeko i simpatična Ema

"Imala sam želju da Džeki donesem sreću i da on postigne gol za Zmajeve, ali je to uspjelo Ibiševiću". Kada se danas sjetim toga, presretna sam", kaže nam Ema Ruvić, koja će školovanje nastaviti, najvjerovatnije, u Drugoj gimnaziji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije