Kako je Vahid Halilhodžić donio pozitivne promjene u FC Nantes

Radiosarajevo.ba
Kako je Vahid Halilhodžić donio pozitivne promjene u FC Nantes
Foto: FC Nantes / FC Nantes: Sve bolje igraju
Ekipa FC Nantesa u francuskoj Ligue 1 savladala je Guigamp sa 5:0 i ovom pobjedom popularni Kanarinci stigli su do 10. mjesta.

Sala je prvi otvorio seriju golova penalom u 43. minuti. Potom su pogodili Rongier (64. minuta), Toure (70. minuta), Girotto u (78. minuta) i Sala još jednom u 83. minuti.

Nantes sa klupe predvodi naš proslavljeni stručnjak Vahid Halilhodžić, čovjek koji je nekada i sam igrao za Kanarince.

Kako piše francuski portal 20minutes.fr, Vahid Halilhodžić je napravio veliki pozitivni efekat na Nantes.

“Halilhodžić ima najveću odgovornost za veliki preokret Nantesa. Krajem septembra, Kanarinci su bili ‘zakucani’ na 19. mjestu u Ligue 1. Potom je, početkom oktobra, stigao Halilhodžić. Iako je počeo porazom kod Bordeauxa 3:0, sljedeću utakmicu protiv Toulousea dobio je sa 4:0. Nakon toga, pobijedio je u gostima kod Amiensa 2:1, te je sada kod kuće sa 5:0 savladao Guingampa”, podsjeća francuski portal.

Bosanski trener sarkastično je izjavio: “Vidite ja nisam odbrambeni trener, ja sam bivši napadač”.

“Svašta se pisalo o meni. Jednog dana napisat ću knjigu o tome šta su drugi pisali o meni. To će biti svjetski bestseler”, rekao je Halilhodžić.

Francuski portal ocijenio je da Nantes pokazuje sigurnost u odbrani te visoku efikasnost u napadu u posljednje tri utakmice.

Defanzivac Nantesa Nicolas Pallois za Halilhodžića kaže: “On ima fudbal u malom prstu. Sve kontrolira. Dobro reagujemo na njegove metode. Svaku trenersku odluku ispoštujemo. Prije je sve to bilo problematično”.

Isto je potvrdio i kapiten Nantesa Valentin Rongier.

“Njegov dolazak promijenio je sve. Više smo rigorozni u odbrani. Također, ne traži da previše idemo naprijed. Zbog toga ste ove sedmice imali tri gola Nantesa sa preko 25 metara. Pogađali smo Toure, Girotto i ja”, spomenuo je kapiten Nantesa.

Halilhodžić je odušvljen u šta se ekipa pretvorila, ali priznaje da nije očekivao da će se tako brzo to dogoditi.

“Igrači su prihvatili naporan rad. Čak su to i tražili. Nisam mislio da ćemo ovako brzo napredovati. Nisam ni mogao zamisliti ovakvo ponašanje igrača. Mislio sam da ću imati više problema oko tačnosti igre, radom i poslušnošću. Čestitam svim igračima čak i onima koji ne igraju. Malo se ‘japanizirao’ Nantes i igrači su više odgovorni prema poslu, ponašanju, poštovanju i tačnošću igre. Sve se to isplatilo kroz rezultat, i to vrlo brzo u svega 4 utakmice”, zaključio je Vahid Halilhodžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije