!/ Kako je Superliga uništila prijateljstvo: ‘On za mene više ne postoji, lagao mi je‘

06. 06. 2021. u 16:11:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Osim što je izazvao senzaciju u nogometnom svijetu, projekt Superlige uništio je i jedno prijateljstvo, ono predsjednika UEFA-e Aleksandera Čeferina i čelnog čovjeka Juventusa Andree Agnellija.

Naime, Čeferin je Agnellija smatrao i velikim prijateljem (bio je kupio jednom Agnellijevom djetetu) i velikim saveznikom u nogometnom svijetu, međutim, dok je glumio lojalnost Slovencu na čelu UEFA-e Italijan mu je cijelo vrijeme zapravo radio iza leđa na projektu Superlige, koja bi zapravo uništila UEFA-inu Ligu prvaka.

Zapravo, Agnelli je, uz Realova predsjednika Florentina Pereza, bio i pokretač Superlige.

Aleksander Čeferin ne skriva ogorčenost na Agnellija, pa je tako izjavio:

"U slučaju Superlige, njene protagoniste mogu svrstati u tri kategorije. Andreu Agnellija bih svrstao u prvu kategoriju, budući da je tu bila riječ o osobnim stvarima", izjavio je Čeferin.

"Što se mene tiče, Andrea Agnelli više ne postoji. Mislio sam da smo prijatelji, ali on mi je lagao u lice sve do posljednje minute posljednjeg dana uvjeravajući me da se ne moram brinuti oko Superlige, da u tome nema ničega. A dan prije nego što mi je to pričao, već je potpisao dokumente o pokretanju Superlige", podvukao je Čeferin.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA