Juventus i dalje hara Italijom: Pjanić boravio na klupi, Higuain prestigao Džeku

Fena
Juventus i dalje hara Italijom: Pjanić boravio na klupi, Higuain prestigao Džeku
Nogometaši Juventusa, za koji nastupa i bh. reprezentativac Miralem Pjanić, neprikosnoveni su i ove sezone u italijanskoj Seriji A, u kojoj su i večeras na utakmici protiv Palerma nastavili da nižu pobjede.

Baš kao i u zadnjih pet susreta, nogometaši Stare dame stigli su do ubjedljive pobjede, kojom su se učvrstili na vrhu tabele gdje ih je do prije nekoliko mjeseci ugrožavala Roma.

Već u 13. minutu golijadu na ovoj utakmici otvorio je Marchisio, koji je postigao odličan pogodak, najavivši novu dobru utakmicu Juventusa. Do kraja prvog dijela igrači Juventusa uspjeli su povećati ovu prednost, te su na pet minuta prije odmora golom Dybale gotovo obezbijedili pobjedu.

Ni drugo poluvrijeme nije bilo ništa lakše za Palermo, čiji je golman morao još dva puta vaditi loptu iz svoje mreže. Precizni su bili Higuain u 63. minuti i Dybala u 89., čime su Staru damu doveli do nova tri boda.

Ovim pogotkom Higuain je uspio prestići Edina Džeku, nogometaša Rome i bh. reprezentativca na vrhu liste strijelaca u Italiji, budući da je postigao 19. golova ove sezone.

U sudijskoj nadoknadi Palermo je uspio stići do počasnog gola, a za konačnih 4:1 precizan je bio Čočev.

Iako je većinu utakmica odigrao kao starter, u ovom susretu Allegri je odlučio da poštedi Miralema Pjanića, koji je sa klupe pregledao ovaj meč.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije