Pobjeda Stare dame u borbi za sedmu uzastopnu titulu, Pjanić asistirao

Fena
Pobjeda Stare dame u borbi za sedmu uzastopnu titulu, Pjanić asistirao
Fudbalski klub Juventus je u okviru 30. kola Serije A dočekao ekipu Milana na Allianz stadionu u Torinu.

Večerašnji derbi propustio je hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić. Mandžukić je propustio jako važnu utakmicu “stare dame“ u borbi za sedmu uzastopnu titulu, nakon što je na jučerašnjem treningu dobio nezgodan udarac u butinu. Osim njega “Juve“ je bio i bez Alexa Sandra koji se povrijedio igrajući za reprezentaciju Brazila.

Ipak, za Massimiliana Allegrija ima i dobrih vijesti, jer se treninzima, nakon operacije prepone, vratio Kolumbijac Juan Cuadrado. Bh. reprezentativac Miralem Pjanićje predvodio vezni red Juventusa.

U 8. minuti uz Pjanićevu asistenciju Paulo Dybala zabija za vodstvo Juventusa.

U 28. minuti Leonardo Bonucci (AC Milan) je izjednačio rezultat zabivši u desnu stranu gola.

U 79. minuti je povratak na velika vrata najavio i Cuadrado za ponovno vodstvo Stare dame. Khedira mu je dodao loptu, a on je ostao sam ispred golmana i glavom zabio loptu po sredini gola.

Uz Dybalinu asistenciju Khedira je potvrdio vodstvo Juventusa u 88. minuti.

Nakon 29 odigranih kola “stara dama“ je lider na tabeli sa 75 bodova, dva više od drugoplasiranog Napolija, koji večeras gostuje Sassuolu. Milan je u sjajnom nizu od deset utakmica bez poraza u prvenstvu, na kojima je ostvario čak osam pobjeda, te se popeo na šesto mjesto sa 50 bodova i utakmicom manje. U slučaju trijumfa u Torinu “rossoneri“ bi se mogli priključiti i borbi za Ligu šampiona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije