Juniori Željezničara protiv Real Madrida, Benfice, Dinama i Falconsa

0
Radiosarajevo.ba
Juniori Željezničara protiv Real Madrida, Benfice, Dinama i Falconsa
Foto: FK Željeničar / Grbavica / Ilustracija

Juniori FK Željezničar učestvovat će na 4. izdanju respektabilnog međunarodnog turnira Al Abtal.

Četvrto izdanje turnira Al Abtal odigrat će se krajem 2023. i početkom 2024. godine, a juniori Željezničara smješteni su u grupu A zajedno sa Real Madridom, Benficom, Dinamo Zagrebom i ekipom Future Falcons koja će biti sastavljena od najtalentovanijih igrača iz Saudijske Arabije.

U grupi B nalaze se Juventus, Slavia Prag, Almeria, Monaco i Future Falcons. U grupi C su Sporting Lisabon, Nottingham Forest, Villareal, AustriaBeč i Future Falcons. U grupi D su Roma, Fenerbahce, Panathinaikos, Leganes i Future Falcons.

Nesreća u rudniku Mramor: Rudar zatrpan, spasioci pokušavaju doći do njega

Nesreća u rudniku Mramor: Rudar zatrpan, spasioci pokušavaju doći do njega

Svi klubovi u grupi će odigrati meč sa svakim, dakle juniori Željezničara će odigrati utakmice sa Realom, Benficom, Dinamom i Future Falcons. U drugu rundu turnira plasirat će se prvoplasirani iz četiri grupe, te tri najbolje drugoplasirane ekipe.

Uskoro će biti poznati termini i mjesta odigravanja utakmica. Utakmice će se igrati u Madridu, Lisabonu, Zagrebu i Sarajevu.

Organizatori turnira Al Abtal su Fudbalski savez Saudijske Arabije i Ministarstvo sporta Saudijske Arabije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije