Juniori Sarajeva pobijedili Široki i odbranili trofej

Radiosarajevo.ba
Juniori Sarajeva pobijedili Široki i odbranili trofej
U finalu Omladinskog kupa za juniore igranom u Trening centru NS BiH u Zenici, fudbaleri Sarajeva su sa 2:0 savladali Široki Brijeg i tako drugi put uzastopno osvojili ovaj trofej.

Baš kao u seniorskoj kategoriji, i sezona u omladinskim kategorijama domaćih takmičenja se bliži kraju. Danas je na rasporedu bio finalni susret omladinskog Kupa BiH, u kojem su se sastali Sarajevo i Široki Brijeg.

Sarajevo je u duel sa Širokim Brijegom ušlo kao favorit, a Bordo tim je u ovoj kategoriji osvojio Kup BiH i prošle godine. Ekipa koju sa klupe sada prevodi Sanjin Alagić od samog je starta susreta igrala jako dobro, a nakon što je Široki zaprijetio tek jednom u prvih 10 minuta, Sarajevo je povelo.

Bordo tim je odigrao odličnu akciju, a na kraju je Rastoder odigrao odličan pas za Elvedina Herića, koji je pogodio za 1-0. Nije gol Sarajeva promijenio igru Bordo tima, jer je Sarajevo i dalje bilo ofanzivniji i kvalitetniji tim. Najčešće je prijetio Hamza Čataković, ali nije uspijevao ugroziti gol Zlomislića, golmana Širokog Brijega. S druge strane, i Ivan Trifković je bio jako siguran i nije dopuštao da ga iznenade povremeni pokušaji fudbalera Širokog Brijega.

Drugo poluvrijeme je prolazilo u sličnom ritmu kao i prvo, s tim da je Široki Brijeg ipak u drugom dijelu igrao nešto kvalitetnije. Međutim, njihovu najbolju šansu iz 57. minute je spriječio Ivan Trifković. Glavom je šutirao Zovko, ali je golman Sarajevo bio oprezan. Sarajevo je bilo opasnije iz kontranapada, a jedan takav je Hamza Čataković zamalo pretvorio u gol, kada je u 62. minuti izbacio dva protivnička fudbalera i šutirao, no Zlomislić je bio na visini zadatka.

U 65. minuti je Sarajevo završilo susret, pogotkom iz jedanaesterca. Hamza Čataković je realizovao penal, a prethodno je u kaznenom prostoru Širokog Brijega fauliran Edvin Rastoder, najbolji pojedinac na današnjoj utakmici.

Do kraja meča, oba tima su imala po nekoliko šansi da postignu gol i promijene rezultat, ali ni jedni ni drugi nisu bili dovoljno prisebni u završnici. Sarajevo je na kraju zasluženo slavilo i došlo do svoje druge uzastopne titule Kupa BiH. Momci koji su danas nastupili za Sarajevo pokazali su da se na njih itekako treba računati, a brojni od njih su već debitovali za prvi tim. No, potrebno im je nastaviti davati šansu, kako bi postigli svoj puni potencijal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije