Jose Mourinho se sukobio s predsjednikom Lazia nakon rimskog derbija

0
Radiosarajevo.ba
Jose Mourinho se sukobio s predsjednikom Lazia nakon rimskog derbija
Foto: EPA / Jose Mourinho

Lazio je u rimskom derbiju u Serie A pobijedio Romu 1:0.

Trenutak koji je odlučio ishod utakmice dogodio se u 32. minuti. Tada je Ibanez dobio drugi žuti karton. Jedini pogodak postignut je u 65. minuti, kada je vrlo lijepo suprotni ugao Rominog gola pogodio Mattia Zaccagni.

Kao i većina rimskih derbija, i ovaj je bio napet, a sudac Davide Massa je podijelio tri crvena kartona.

Premijer liga BiH: Sarajevo i Borac igraju derbi kola, na programu još dva susreta

Premijer liga BiH: Sarajevo i Borac igraju derbi kola, na programu još dva susreta

Sukobi su se nastavili u svlačionici, gdje se kažnjeni trener Rome Jose Mourinho sukobio s predsjednikom Lazija Claudijom Lotitom. Kako piše Gazzetta, sve je krenulo kad je Alessio Romagnoli slavio pobjedu ispred svlačionice Rome, a to je naljutilo Gianlucu Mancinija, koji ga je napao.

Predsjednik Lazija uletio je između njih kako bi napravio reda, a onda se umiješao i Mourinho, koji je protiv Lazija odradio svoju drugu utakmicu suspenzije.

"Šta gledaš?" rekao je Mourinho Lotitu, na što je predsjednik Lazija odgovorio: "Ja sam predsjednik Lazija, a ko si ti. Ovo je moja kuća i ti ne bi uopšte trebao biti tu."

Gužva se nastavila neko vrijeme, uletjeli su u nju i pomoćni treneri i osoblje, no uskoro se sve raščistilo. Inače, Mourinho je smio biti u svlačionici Rome iako je suspendovan jer mu je Italijanski savez to odobrio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije