The last dance: Fudbalski fanatici slave okršaj Ronalda i Messija

0
Radiosarajevo.ba
The last dance: Fudbalski fanatici slave okršaj Ronalda i Messija
Foto: EPA-EFE / Messi protiv Ronalda

Žrijeb osmine finala UEFA Lige prvaka donio dan je još jedan, možda i posljednji, klasik između Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

Nakon njihovih okršaja iz mlađih dana dok je jedan igrao za Manchester United, a drugi za Barcelonu, pa nakon okršaja Reala i Barcelone u La Ligi i Juventusa i Barcelone u Ligi prvaka, došao je na red i jedan do jučer nezamisliv ogled dvojice ponajboljih fudbalera današnjice.

Žrijeb je spojio Crvene đavole i Svece čiji su glavi igrači Ronaldo i Messi, obojica, čini se, još uvijek na vrhuncu, iako su davno zagazili u četvrtu deceniju života.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Ako ćemo o ovom dvoboju govoriti iz ugla favorita, jasno je da ta uloga pripada PSG-u. Unitedu ne ide dobro u Premiershipu iako se početkom sezone činilo da je na Old Traffordu sklopljena dobra ekipa koja može napasti trofeje.

Ipak, kako je prolazio mjesec za mjesecom, to se sve manje činilo realnom opcijom, a sve više izgleda da će biti ovo još jedna sezona za zaborav kada su u pitanju navijači Uniteda.

S druge strane, PSG je stvorio možda i po imenima najzvučniji tim današnjice s Messijem, Mbappeom, Neymarom, Donnarummom, Ramosom, Di Marijom i kompanijom, ali čini se da ni tamo baš ne cvjetaju ruže.

Parižani su uvjerljivo prvi u Ligue 1, ali to nije novost. Messi u kompaniju nisu došli zbog toga u Pariz već zbog Lige prvaka, a u grupnoj fazi ovog takmičenja klub je pokazao znake slabosti u nekoliko navrata.

Poraz na Etihadu kod Cityja kao i remiji u gostima kod Club Bruggea i Leipziga bili su dovoljni da poljuljaju stolicu Argentinu Mauriciju Pochettinu.

Ako govorimo o međusobnim duelima Ronalda i Messija, stari su ovakve:

Liga prvaka: Šest odigranih mečeva, po dvije pobjede obojice i dva remija. Ronaldo je u tim duelima dao dva, Messi tri gola.

La Liga: Odigrali su 18 međusobnih duela. Messi je mnogo uspješniji jer je s Barcelonom zabilježio 10 pobjeda, dok Ronaldo ima tek četiri uz četiri remija. Messi je u tim mečevima dao 12, a Ronaldo devet golova.

Kup Kralja: U ovom takmičenju su odigrali pet mečeva. Ronaldo je dalko uspješniji jer je postigao pet golova, dok Messi nije ni jedan. Ronaldo je s Realom upisao dvije pobjede, dva meča su završena neriješeno, a Messi je jednom pobijedio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije