Joe Hart na jednogodišnjoj posudbi u West Hamu

AA
Joe Hart na jednogodišnjoj posudbi u West Hamu
FOTO: EPA / Joe Hart
Golman engleske fudbalske reprezentacije Joe Hart, prema navodima britanskih medija, prošao je ljekarske preglede i danas će finalizirati dolazak na jednogodišnju posudbu iz Manchester Cityja u West Ham.

Hart je prošlu sezonu proveo na posudbi u Torinu, a nakon povratka menadžer “građana“ Josep Pep Guardiola mu je rekao da može potražiti novi klub.

Hartu ugovor sa Cityjem ističe tek 2019. godine, pa će u redove “čekićara“ doći na jednogodišnju posudbu, uz mogućnost da londonski klub otkupi njegov ugovor. Prema dogovoru dva kluba Manchester City će i dalje uplaćivati dio Hartove plate. Očekuje se da će se engleski reprezentativac tokom sedmice priključiti menadžeru Slavenu Biliću i novim saigračima na pripremama u Austriji.

Hart je u City stigao 2006. godine iz Shrewsbury Towna. Od tada je na golu “građana“ stajao u 348 takmičarskih utakmica i osvojio dva naslova šampiona. Gol reprezentacije Engleske branio je u 71 susretu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije