Jeste li vidjeli šta su Englezi radili nakon meča? Navijači su bijesni

5
Radiosarajevo.ba
Jeste li vidjeli šta su Englezi radili nakon meča? Navijači su bijesni
Foto: EPA-EFE / Englezi nisu željeli da nose srebrene medalje oko vrata

Engleski fudbaleri razljutili su fudbalsku javnost potezom nakon dodjele medalja.

Naime, razočarani neuspjehom u finalu, gotovo svi su skinuli srebrnu medalju s vrata čim su je primili. Jedan od rijetkih koji to nije napravio jest kapiten Liverpoola Jordan Henderson.

Takav potez izazvao je lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama. 'Sramite se', 'Kakvo nepoštovanje', 'Viceprvaci ste, to je uspjeh!', 'Ponašaju se kao razmažena djeca, jadno!', samo su neki od komentara kako engleskih navijača tako i pratitelja fudbala iz drugih zemalja.

Manji dio engleskih navijača smatra to pozitivnim, ističući kako to pokazuje pobjednički mentalitet njihove reprezentacije.

Podsjetimo, isti potez uz vrlo slične reakcije napravili su igrači Manchester Uniteda nakon što su u maju također poslije jedanaesteraca izgubili finale Europa lige od Villarreala.

Jednako je postupila i reprezentacija Engleske u ragbiju 2019. godine. Tada ju je u finalu Svjetskog prvenstva porazila Južnoafrička Republika, a Englezi su odbili nositi srebrne medalje.

Englezi nisu željeli nositi srebrene medalje oko vrata  - undefined

Foto: EPA-EFE: Englezi nisu željeli nositi srebrene medalje oko vrata

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije