Jednom od najboljih napadača italijanske lige prijeti 16 godina zatvora?

0
Radiosarajevo.ba
Jednom od najboljih napadača italijanske lige prijeti 16 godina zatvora?
Foto: X.com / Serie A dobila novog sponzora

Albert Gudmundsson je briljirao ove sezone i zahvaljujući njegovim golovima Genoe je izbjegla ispadanje iz Serie A.

Islanđanin je u samom vrhu liste najboljih strijelaca Serie A sa 14 pogodaka, a ispred njega završili su samo Lautaro Martinez (24), Dušan Vlahović (16), Olivier Giroud i Victor Osimhen sa po 15 golova.

Sjajna sezona Islanđanina zainteresirala je brojne klubove za njegove usluge. U trenutnoj situaciji Genoa očekuje zaradu od najmanje 35 miliona eura (68.5 miliona KM).

Ova žena hoda Parizom sa zastavom Jugoslavije: 'Ovo je ona sa Olimpijade u Sarajevu 1984-te'

Ova žena hoda Parizom sa zastavom Jugoslavije: 'Ovo je ona sa Olimpijade u Sarajevu 1984-te'

Mediji su sjajnog napadača dosad povezivali s Milanom, Juventusom, Interom, Tottenhamom, ali ipak, ne treba isključiti da Gudmundssonov možebitni transfer karijere bude stopiran.

Naime, islandsko tužilaštvo nastavilo je istragu protiv Gudmundssona zbog navodnog se*ualnog napada koji se dogodio prošlog ljeta. U augustu je jedna djevojka prijavila policiji da ju je nogometaš se*ualno napastovao u jednom noćnom klubu u Reykjaviku.

Advokat koji brani interese djevojke smatra da je njeno svjedočenje vrlo vjerodostojno.

Serie A mijenja ime poslije 25 godina

Serie A mijenja ime poslije 25 godina

"Svako ko ima spolni odnos s osobom bez njenog pristanka kriv je za silovanje i podliježe zatvorskoj kazni od najmanje jedne godine do najviše 16 godina", ističe dnevnik Il Giornale.

Islandski mediji javljaju kako će se Gudmundsson ove jeseni pojaviti pred sudom. Igrač tvrdi da nije kriv i uvjeren je da ga to neće spriječiti da već ovog ljeta napravi transfer karijere, javlja SportAM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije