Je li pretjerao: Guardiolino strogo pravilo stvorilo pomutnju među igračima

Radiosarajevo.ba
Je li pretjerao: Guardiolino strogo pravilo stvorilo pomutnju među igračima
FOTO: Facebook / Pep Guardiola
Španski trener Pep Guardiola poznat je po tome kako baš ništa ne prepušta slučaju i pazi na svaki detalj kako bi ekipa koju vodi dala svoj maksimum. No nova zabrana koju je propisao svojim zvijezdama pravi je presedan u nogometu…

Otprije je poznato to kako je Pep Guardiola analitičan i sistematičan trener koji pazi na svaku sitnicu. Također je poznato da je od svog dolaska na klupu engleskog premierligaša Manchester Cityja postavio stroga pravila kojih se igrači moraju pridržavati.

Najnovije vijesti iz engleskih medija govore kako je Guardiola u novoj sezoni otišao korak dalje pa je tako u trening centru Manchester Cityja najstrože zabranjeno korištenje mobitela, uključujući sobu za sastanke.

Odlučeno je kako će igrači na ulasku u trening centar predavati mobitele na čuvanje, slično kao u školama, kako ih ne bi mogli povremeno koristiti u dvorani za razgibavanje, fitnes centru ili u sobi u kojoj se rade videoanalize utakmice, kao što je bio slučaj dosad.

Očito je Guardiola pukao zbog nekih igrača koji non-stop imaju mobitel u ruci, a koji puno vremena borave na društvenim mrežama. Ovu odluku neki su odmah ocijenili kao kontraproduktivnu i mišljenja su da je pretjerao, a je li zaista tako, pokazat će vrijeme.

Kako će na ovu strogu odluku o oduzimanju mobitela reagirati skupo plaćene zvijezde, teško je reći, ali je jasno kako im to neće biti drago.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije