Miralem Pjanić od publike na Bilinom polju doživio najveće poniženje karijere

10
A. L.
Miralem Pjanić od publike na Bilinom polju doživio najveće poniženje karijere
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / S ranije utakmica BiH - Finska

Navijači koji su danas imali priliku gledati utakmicu Bosna i Hercegovina - Finska na Bilinom polju kao najvećeg krivca za loš rezultat vidjeli su Miralema Pjanića.

Preciznije rečeno, ne 'navijači' već 'dio navijača', pošto je nekoliko stotina njih stalo u odbranu Pjanića nakon što se sredinom drugog poluvremena čulo skandiranje 'Pjanić, napolje'. Skupina koja je podržavala fudbalera Bešiktaša kasnije je uzvikivala njegovo ime.

Pjanić u posljednje vrijeme ne igra dobro, to je jasno kao dan. Već tokom posljednje sezone u Juventusu nagovještavao je pad forme. Tadašanji trener Stare dame Maurizio Sarri znao ga je s vremena na vrijeme preseliti na klupu, što nije bila praksa kod Masimiliana Allegrija.

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Uslijedio je prelazak u Barcelonu gdje je šansu za igru dobijao na kapljicu i nije pokazao mnogo. Ronald Koeman ga pred sami kraj sezone uopće nije koristio, pa se Pjanić preselio u Bešiktaš.

Dugo odsustvo s terena, odnosno činjenica da je u Barceloni izgubio gotovo čitavu godinu jer je više bio na klupi ili tribinama nego na terenu, itekako se osjeti u igri Pjanića.

Mire ne pruža partije u dresu Zmajeva kakve se od njega očekuju, ali svejedno mu se ni u jednom trenutku ne bi smjela okrenuti leđa. Skandiranje dijela navijača Bosne i Hercegovine 'Pjanić, napolje' možemo slobodno nazvati sramotnim jer je Pjanić legenda bh. fudbala koja je za reprezentaciju odigrala više od 100 utakmica.

Uz Edina Džeku naša je najveća fudbalska zvijezda u posljednjih 10 i više godina. Da podsjetimo da je na samom početku karijere izabrao da igra za BiH iako je imao druge opcije. Reprezentaciji se uvijek stavljao na raspolaganje - i kada je potpisao za veliku Barcelonu i sada kada proživljava najteže dane karijere.

Pobjegao je ljetos od Koemana, a na Bilinom polju su mu priredili 'doček' kakav ni on ne bi.

I da, Pjaniću su čak i zviždali dok je izlazio iz igre. Tako nešto je sigurno noćna mora za svakog igrača. Mire, oprosti nam.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije