Izvršni odbor NS FBiH donio odluku: Liga prekinuta, Olimpik još nije član PLBiH

A. S.
 Izvršni odbor NS FBiH donio odluku: Liga prekinuta, Olimpik još nije član PLBiH
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Olimpik čeka odluku NSBiH

Izvršni odbor Nogometnog saveza Federacije BiH na danas održanoj sjednici donio je odluku o zaključenju takmičenja u svim ligama pod ingerencijom ovog saveza, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz ovog saveza. 

Izvršni odbor je danas donio i zvaničnu odluku o prekidu takmičenja, sa sedam glasova za prekid takmičenja u svim ligama i tri glasa protiv.

Fudbalski klub Olimpik iz Sarajeva je trenutno prvi na tabeli, ali to još ne znači da će naredne godine Vukovi igrati u BH Telecom Premijer ligi BiH.

"Ko je biti prvak naše lige još uvijek nije odlučeno, jer čekamo odluka Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH da li će biti prohodnost u ligama. Ukoliko nam iz Nogometnog saveza BiH pošalju zahtjev da im dostavimo ime novog člana Premijer lige BiH, to će biti Olimpik, ali to ne zavisi od našeg saveza već od NSBiH. Naš Izvršni odbor će se sastati tek nakon što NSBiH donese odluku o prohodnosti u ligama, odnosno o timovima koji ispadaju iz Premijer lige BiH", potvrdili su iz Nogometnog saveza FBiH za Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije