Izvršni odbor: Za deset dana bit će poznato ostaje li Baždarević selektor

Radiosarajevo.ba
Izvršni odbor: Za deset dana bit će poznato ostaje li Baždarević selektor
U sarajevskom hotelu Europa danas je održana sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, a odlučivali su o tome da li će krovna kuća bosanskohercegovačkog fudbala nastaviti saradnju s Mehmedom Baždarevićem.

Baždarević nije uspio izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo koje se 2018. godine igra u Rusiji, a s obzirom na to da mu je istekao ugovor članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza moraju odlučiti da li će mu ponuditi nastavak saradnje.

"Sačinjena je stručna komisija koja će odlučiti o izvještaju o radu dosadašnjeg selektora Mehmeda Baždarevića, tako da ništa konkretno nismo odlučili. Tu komisiju sačinjavaju Ivica Osim, Sead Kajtaz, Duško Bajević i Zvjezdan Misimović, te oni imaju rok od deset dana da donesu svoje mišljenja", istaknuo Milorad Sofranić, član Izvršnog odbora i potpredsjednik FS BiH.

Novi selektor trebao bi biti poznat do Nove godine, a rukovodstvo saveza ne želi puno odugovlačiti s odlukom, jer nas već sljedeće godine očekuje nastup u novom takmičenju UEFA-e, Ligi nacija, dok u međuvremenu Zmajevi ne mogu igrati nikakve utakmice, pa ni prijateljske, bez selektora.

Najveća želja čelnika Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine je Meho Kodro, trener švicarskog Servettea, a kandidati za selektora našeg nacionalnog tima su i Robert Prosinečki, selektor Azerbajdžana te Amar Osim najtrofejniji trener u historiji Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Ipak, konačna odluka bit će donesena tek u narednim sedmicama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije