Iznenađujući transfer u Seriji A: Paulo Dybala novi igrač Rome

0
Radiosarajevo.ba
Iznenađujući transfer u Seriji A: Paulo Dybala novi igrač Rome
Foto: Twitter / Dybala novi igrač Rome

Argentinski napadač Paulo Dybala (28) od danas je i zvanično novi fudbaler Rome!

Potvrdio je to klub iz glavnog grada Italije na zvaničnoj stranici, a Dybala je potpisao ugovor do ljeta 2025. godine.

“Dani prije mog potpisivanja ovog ugovora bili su ispunjeni s toliko emocija. Brzina i odlučnost kojom je Roma pokazala koliko me želi učinila je veliku razliku. Pridružujem se timu koji je u usponu, klubu koji nastavlja postavljati snažne temelje za budućnost i treneru Joseu Mourinhu s kojim će biti privilegija raditi”, rekao je Dybala nakon potpisa, prenosi SC Sport

GRAS obavještava građane o izmjenama u saobraćaju

GRAS obavještava građane o izmjenama u saobraćaju

Još jedna opcija za Miralema Pjanića: Raspituje se evropski velikan

Još jedna opcija za Miralema Pjanića: Raspituje se evropski velikan

Dybala u Romu stiže nakon sedam godina provedenih u Juventusu, s kojim je pet puta bio prvak Italije. U pretprošloj sezoni Dybala je proglašen i najkorisnijim igračem Serije A, ali u prošloj nije baš briljirao.

U Romu je stigao kao slobodan igrač jer mu je ugovor s Juventusom istekao.

“Paulova odluka da se pridruži našem projektu potvrda je vjerodostojnosti kluba i znak napornog rada koji svi zajedno ulažemo kako bismo vodili Romu naprijed”, rekao je Tiago Pinto, glavni direktor kluba.

Ono što je zanimljivo, jeste da je Nemanja Matić, koji je nedavno stigao na Olimpico, morao ustupiti broj 21 Dybali. Srbijanski veznjak će umjesto toga sada nositi broj 8 na leđima.

Dybalin prelazak u Romu je iznenađujući s obzirom da se dugo špekulisalo o tome da bi karijeru trebao nastaviti u Interu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije