Gušo: Pjanić dolazi danas, večeras ide na magnetnu rezonancu

Radiosarajevo.ba
Gušo: Pjanić dolazi danas, večeras ide na magnetnu rezonancu
Foto: Arhiv / Adnan Gušo
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak će na stadionu Bilino polje u šestom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo odmjeriti snage s reprezentacijom Grčke.

Danas su Zmajevi odradili prvi trening u Trening centru u Zenici, a prije treninga prisutnim predstavnicima medija obratio se trener golmana našeg nacionalnog tima Adnan Gušo

"Sinoć su stigli Bajić, Višća i Medunjanin, a danas očekujemo Pjanića. Danas ćemo imati kompletiran roster za utakmicu s Grčkom. Naš doktorski tim će ustanoviti kakvu povredu ima Pjanić, a zajedno s njim će se dogovoriti šta dalje. Svi se nadamo da će on moći nastupiti na utakmici protiv Grčke", rekao je Adnan Gušo.

Miralem Pjanić će večeras otići na magnetnu rezonancu u Sarajevu nakon čega će biti poznato kakav je stepen njegove povrede.

"Krunić je otišao iako je imao želju da igra. On ne bi bio 100 posto spreman i ne bi nam koristio. Što se tiče Pjanića, mi se nadamo da će zaigrati, ali ako bude problema, bit će tu s ekipom kako bi dao podršku u ovoj bitnoj utakmici."

"Danas imamo dva treninga, kao i sutra, a onda ćemo trenirati na Bilinom polju. Svi znamo da je kraj sezone i da je ovaj termin malo težak za igranje utakmica. Igrači ipak rade maksimalno na treninzima i imaju želju da pobijedimo u petak."

"Imamo tri golmana koji su osvojili titule sa svojim klubovima, što znači da dobro rade. Begović je promijenio sredinu i dolazi rasterećeno. Do sada je branio dobro, a nadamo se da će i u petak pružiti dodatnu sigurnost."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije