Ibišević: Utakmica s Grčkom može nas približiti Rusiji

Radiosarajevo.ba
Ibišević: Utakmica s Grčkom može nas približiti Rusiji
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine priprema se za susret šestog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2018. godine igrati u Rusiji. Protivnik našeg nacionalnog tima je reprezentacija Grčke.

Danas je na rasporedu drugi trening izabranika Mehmeda Baždarevića, a uoči treninga prisutnim predstavnicima medija obratio se Vedad Ibišević, kapiten berlinske Herthe. 

"Svaka utakmica je važna, i ona posljednja je bila važna. Ipak, utakmica protiv Grčke je drugačija, jer igramo protiv direktnog konkurenta za prva dva mjesta. Sigurno će ova utakmica dosta toga odlučiti u grupi. Kraj kvalifikacija neće biti poslije ove utakmice ali ona nas može približiti ili udaljiti od prvenstva", smatra Ibišević.

Napadač berlinske Herthe iza sebe ima odličnu sezonu u kojoj se sa svojim klubom uspio plasirati u grupnu fazu Evropske lige.

"Zadovoljan sa činjenicom da smo ostvarili cilj da se plasiramo u Evropu. Kao jedan od glavnih igrača, moram biti zadovoljan sezonom, pogotovo jer smo izborili direktan plasman u grupnu fazu Evropske lige", istakao je Ibišević.

Ibišević je istakao da naši fudbaleri još uvijek nisu detaljnije prostudirali Grčku, ali da su svjesni svega što utakmica protiv takve ekipe nosi sa sobom.

"Nismo išli u detalje, imamo još vremena da analiziramo protivnika. Mi znamo da Grčka uvijek igra isto ili slično. Teško je igrati protiv njih, uvijek se dobro brane i uvijek idu na rezultat. Sama činjenica da su umalo pobijedili u Belgiji dovoljno govori o njihovom kvalitetu i moramo biti spremni za jednu tvrdu i snažnu Grčku", oprezan je naš napadač.

Publika će i ovaj put biti značajan faktor, a Ibišević ne očekuje da naši navijači podbace.

"Naši navijači su uvijek bili uz nas. Čak i na utakmici protiv Gibraltara stadion je bio gotovo pun i mislim da podrška ni ovaj put neće izostati. Sad je na nama da zadovoljimo sve naše igrače", kazao je Vedad Ibišević na kraju razgovora sa medijima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije