Izbjegnuta tragedija: Navijači AEK-a napali grupu navijača Bosne i Hercegovine

Radiosarajevo.ba
Izbjegnuta tragedija: Navijači AEK-a napali grupu navijača Bosne i Hercegovine
PrtScr / Navijači AEK-a

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je poražena u Atini od reprezentacije Grčke rezultatom 2:1 i tako je dva kola prije kraja ostala bez realnih šansi za plasman na Europsko prvenstvo kroz kvalifikacije.

Međutim to nije jedina loša vijest koja je stigla sinoć iz Atine.

Naime, prema informacijama koje je objavilo više medija, jedna grupa navijača, najverovatnije AEK-a napala je grupu navijača Bosne i Hercegovine.

Mediji javljaju kako je grupa od 40-ak navijača atinske ekipe "naoružanih do zuba", a vjerovatno je u pitanju huliganska ekipa Žuto-crnih iz Atine, opkolila navijače Bosne i Hercegovine u bašti hotela u kojem su odsjeli.

Tražili su AEK-ovi navijači vjerovatno BH Fanaticose ili neke druge navijačke grupe iz naše zemlje, pa je susret s "običnim" navijačima, na sreću prošao bez tragedije. Ipak, vrijedi istaći da su navijače prvo postrojili, zatim im skidali majice i pregledavali tetovaže.

Oduzeli su nekoliko šalova navijačima Bosne i Hercegovine, a jedan naš navijač dobio je, prema pisanju medija, i udarac u glavu.

Kada su shvatili da su "na krivoj adresi" navijači AEK-a su se razbježali.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije