Izabrao Milan prije Intera i onda srušio gradskog rivala

Radiosarajevo.ba
Izabrao Milan prije Intera i onda srušio gradskog rivala
Milan je nedavno u četvrtfinalu Kupa Italije slavio protiv ljutog gradskog rivala Intera rezultatom 1:0, a jedini pogodak za ekipu Ivana Genara Gattusa postigao je mladi Patrick Cutrone.

Ovaj 19-godišnjak igra fantastičnu sezoni, postigao je devet golova, a njegov otac Pasquale istaknuo je kako su njegovog sina tražili brojni klubovi prošlog ljeta.

"Kada je bio dječak igrao je fudbal sa svojom bakom u dnevnoj sobi. Ona je bila golman. Bio je problematičan kao dijete, ali sam se potrudio da mu pomognem. Zvao sam trenera i tražio od njega da mu ne dozvoli da igra ukoliko ne popravi ocjene", rekao je Pasquale i dodao:

"Mogao je otići na posudbu. Verona, Bologna, Crotone i Torino su ga tražili, ali smo mislili da je najbolje da ostane u Milanu. Konkurencija na njegovoj poziciji je velika, ali iskoristio je svoje šanse. Hoće li produžiti ugovor? Patrick to neće inicirati, ali bit ćemo jako sretni ukoliko se to desi. Odbijanje Intera? Ne žalimo zbog toga, Milan ga je želio više", istaknuo je Pasquale.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije