Dyche iskazao interes: Jozo Šimunović prelazi u Burnley

Radiosarajevo.ba
Dyche iskazao interes: Jozo Šimunović prelazi u Burnley
Kako se otvorilo transfer tržište 1. januara, škotski Celtic planira prodaju nekoliko igrača, među njima i danskog defanzivca Erika Sviatchenka i beka iz Costa Rice Cristiana Gambou.

Francuski napadač Moussa Dembele na meti je klubova iz engleske Premier lige, kao i defanzivac Bosne i Hercegovine Jozo Šimunović.

Jozu Šimunovića želi Burnley, a trener Sean Dyche spreman je izdvojiti oko osam miliona funti za njega, pišu britanski mediji.

Šimunović nije bio regularan u prvom timu Celtica posljednjih mjeseci, odigrao je svega devet utakmica i Kristoffer Ajer bio je češća zamjena u prvom timu.

Dolazak Marvina Comppera iz RB Leipziga, kao i velika vjerovatnoća da će Jack Hendry iz Dundeea stići u Celtic, znači da bi Jozo Šimunović mogao biti na izlaznim vratima.

Celticu se smiješi osam miliona funti, a Burnley, koji dobro igra ove sezone u Premier ligi želi dodatno pojačati svoj defanzivni red.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije