Iz FK Velež se oglasili nakon nemilih scena na Otoci u derbiju protiv Olimpika

Radiosarajevo.ba
Iz FK Velež se oglasili nakon nemilih scena na Otoci u derbiju protiv Olimpika
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Olimpik - Velež

U nedleju je odigran veliki derbi u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, u kojem su Olimpik i Velež podijelili bodove igrajući 2:2.

Imamo novi video sa stadiona Otoka: Da li je trener Olimpika pogođen u glavu

Zeba i Stojanović odgovorili na optužbe trenera Veleža: Trebamo li se bojati batina!

Trener Veleža nakon incidenta: Zeba mi je prvi psovao i zapamtit će dan kada me sreo

Iz mostarskog kluba su se oglasili saopćenjem koje prenosimo u cijelosti: 

"Fudbalski klub Velež Mostar želi da pozdravi odluku Fudbalskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine da za utakmicu između FK Olimpik i FK Velež Mostar, koja je imala veliki značaj pred nastavak prvenstva, delegira najbolja službena lica iz Premijer lige BiH, na čelu sa glavnim sudijom Draganom Petrovićem.

Ovom prilikom želimo da pohvalimo način na koji je sudija Petrović vodio utakmicu, u kojoj je dopustio razvoj igre, na zadovoljstvo svih prisutnih na stadionu.

Fokus jučer nije bio na suđenju već na fer i sportskoj borbi dva tima koja su se borila za svoje ciljeve. Iako je na trenutke bilo par situacija u kojima su bile visoke tenzije, sudija Petrović je uspio da smiri igrače, te da utakmicu uspješno privede kraju.

Olimpik - Velež - undefined

Nadamo se da ćemo ovakav pristup službenih lica imati i do kraja sezone, jer sve što FK Velež Mostar želi je maksimalna regularnost takmičenja.

Prednost Veleža nad Olimpikom i dalje je ostala četiri boda, s tim što Rođeni sada imaju bolji međusobni duel, što u slučaju istog broja bodova donosi prednost Veležu. U narednom kolu, Rođeni dočekuju ekipu TOŠK-a.

Veliko hvala našim navijačima koji su došli u velikom broju, bez obzira na silne i nevjerovatne opstrukcije, te što su na kraju utakmice ovacijama pozdravili svoje Rođene. 

Borba za Premijer ligu se nastavlja, idemo dalje zajedno!

Mostar u srcu, Velež do groba!"; navodi se u saopćenju FK Velež. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije