Švabin doprinos je nemjerljiv: Ivica Osim postao počasni predsjednik FSBiH

Anadolija
Švabin doprinos je nemjerljiv: Ivica Osim postao počasni predsjednik FSBiH
Izborna skupština Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine počela je danas u sarajevskom hotelu „Terme“, te bi u okviru nje danas trebao biti izabran novi predsjednik ovog saveza.

Na samom početku izborne skupštine prisutnima se obratio Jacques Bondallaz, predstavnik UEFA-e, koji je prenio pozdrave predsjednika Aleksandra Čeferina, zaželjevši delegatima skupštine uspješan rad.

Prije nego se pristupilo izboru novog Izvršnog odbora saveza, te najzad i novog predsjednika, Skupština je bh. trenera i istaknutog fudbalskog radnika Ivicu Osima imenovala za počasnog predsjednika FSBiH. Kako je navedeno, ova titula mu je dodijeljena zbog njegovih zasluga u radu Fudbalskog saveza, a prijedlog o dodjeli titule usvojen je jednoglasnom odlukom. Tim povodom je popularnom Švabi uručena i plaketa FSBiH.

U toku je već i izbor Izvršnog odbora saveza, u koji će biti izabrano 13 od ukupno 15, koliko je potrebno za funkcioniranje ovog tijela. Potom će se unutar Izvršnog odbora birati predsjednik i dva potpredsjednika koji će voditi savez u budućnosti.

"Član Izvršnog odbora koji u prvom krugu glasanja članova Skupštine FSBiH dobije najmanje tri četvrtine glasova delegata prisutnih na sjednici bit će izabran za predsjednika. Ako ne dobije tri četvrtine glasova u prvom, u drugom krugu predsjednik će biti izabran većinskom voljom", navodi se u Statutu FSBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije